Mijn eerste Vision Board Workshop "The Try-out"

 

 

Voorafgaande aan 15 april 2018 was ik op zoek naar een geschikte locatie voor mijn eerste VisionBoard-workshop. Tot mijn geluk vond ik een plek dicht bij mijn huis: een coachcentrum. Toen ik daar naar binnen liep, stuitte ik prompt op een enorm VisionBoard. Dat moment was voor mij heel duidelijk: hier moest ik mijn eerste workshop gaan geven.

De eigenaresse van het coachcentrum werkte goed mee. Ze bood me een prachtige ruimte aan waar ik twee grote tafels kon neerzetten. Voordat ik de ruimte definitief kon boeken, stelde ze voor dat ik zelf een mini VisionBoard zou maken. Dit zou me helpen om het gevoel te krijgen van hoe ik de dag wilde ervaren en wat mijn doelen waren.

Een uur later kwam de eigenaresse terug en bekeek mijn VisionBoard. Het was een bijzonder proces en mijn board bevatte het beeld van een vrouw die in het water sprong, wat voor mij symboliseerde dat ik in het diepe moest springen en de uitdaging aan moest gaan. Dat was precies wat ik ging doen: mijn eerste Vision Board-workshop geven.

Op 15 april 2018, in Lelystad op de Kempernaar, gaf ik mijn allereerste Vision Board-workshop. Ik reed erheen met mijn autootje, vol met materialen die men nodig had om goede en mooie VisionBoards te maken. Ik had alles bij me, van canvasdoeken tot wissellijsten en magazines. Alles wat men nodig had, kon men gebruiken.

Het was een geweldige dag, met deelnemers die me vertrouwden en samen met mij deze nieuwe stap zetten. Tijdens de workshop ontstonden zulke mooie gesprekken. We hebben gelachen, maar ook traantjes gelaten. Het bijzondere was dat niet iedereen elkaar kende, en toch raakten mensen zo vertrouwd met elkaar in zo'n kort tijdsbestek. Dat vond ik heel bijzonder, vooral voor een eerste keer. Het was echt een try-out voor mij, en ik was dankbaar dat het zo goed uitpakte. De ruimte was ook echt supermooi.

Nu, in 2024, ben ik nog steeds bezig met het verzorgen en faciliteren van VisionBoard-workshops. De passie is er nog steeds. Ik vind het echt zo mooi hoe mensen erin op kunnen gaan. Het is zo zenvol en zinvol om bezig te gaan met het maken van visiecollages. Elke keer ben ik dankbaar en verwonderd om te zien welke inzichten mensen krijgen en hoe ze naar zichzelf kunnen kijken.